Kořeněný kapr na červeném víně
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Vývar rybí
 - 2 dl Víno červené
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 692 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 134.7 mg
 - Draslík 912.9 mg
 - Vláknina 2565.8 mg
 - Vitamín A 2565.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
 - 
                                2
Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.
 - 
                                3
Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.