Svíčkové řezy se zeleninou na chilli a citronu
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
 - 100 g Rajčata
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 20 ml Olej olivový
 - 80 ml Olej stolní
 - 50 ml Bujón hovězí
 - 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
 - 4 ks Hovězí svíčková
 - 4 ks Anglická slanina
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Citronová kůra
 - 1 ks Bramborové hranolky zmrazené
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1690 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 4568 mg
 - Bílkoviny 150 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 331.7 mg
 - Draslík 2998.9 mg
 - Vláknina 6563 mg
 - Vitamín A 6563 mg
 - Vitamín B6 4.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety osolíme, opepříme, obalíme ve slanině a zavážeme nití.
 - 
                                2
Okurky, rajčata a chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. K zelenině přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou petrželku, citronovou kůru a šťávu podle chuti, pastu, olej a cukr.
 - 
                                3
Na čtyřech lžicích oleje opékáme filety čtyři minuty z jedné strany a tři z druhé.
 - 
                                4
Do výpeku přilijeme bujon a poté, co přejde varem a my ho přecedíme, přidáváme koření.
 - 
                                5
Maso podáváme s omáčkou, hranolky a výpekem.