Krokety z tresky se šafránem
Suroviny
- 120 g Strouhanka
 - 500 g Treska aljašská
 - 2 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 2 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 204.9 mg
 - Draslík 691.2 mg
 - Vláknina 7666.9 mg
 - Vitamín A 7666.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici.
 - 
                                2
Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.