Vepřové na česneku a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 450 g Vepřová kýta
  • 100 g Šunka parmská
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 1.23 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 609.3 mg
  • Vláknina 8791 mg
  • Vitamín A 8791 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu.

  • 2

    Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty.

  • 3

    Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku.

  • 4

    Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

  • 5

    Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme.

  • 6

    Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu