Suflé s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 266.5 mg
 - Draslík 135.3 mg
 - Vláknina 2745 mg
 - Vitamín A 2745 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme vodu a přidáme želatinou. Promícháme. Necháme stát asi 10 minut, až je želatina houbovitá. Postavíme ji do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.
 - 
                                2
Do zapékací misky dáme žloutky s cukrem a postavíme ji nad mírně vroucí vodu. Dno misky se nemá dotýkat vody. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Přidáme citronovou kůru a šťávu a šleháme nejvyšší rychlostí, až je šlehaná hmota světlá a dobře našlehaná.
 - 
                                3
Do citronové směsi vmícháme šlehačku, potom rozpuštěnou želatinu.
 - 
                                4
Pevný sníh z bílků zamícháme do citronové směsi a opatrně nalijeme do připravené mísy na suflé. Uhladíme povrch a chladíme asi 4 hodiny, až ztuhne.
 - 
                                5
Z mísy na suflé opatrně sejmeme papírový límec. Okraj suflé ozdobíme lehce opraženými mandlemi a trochu jich nasypeme doprostřed. Na okraje ozdobně nastříkáme šlehačku. Podáváme vychlazené.