Makrely smažené s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Rozmarýn čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 8 kg Makrela obecná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1553 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 153 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 533.3 mg
  • Draslík 181.6 mg
  • Vláknina 7478.2 mg
  • Vitamín A 7478.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a vně i uvnitř osolíme, do každé ryby vložíme snítku rozmarýnu. Česnek rozdrtíme, citron rozkrájíme na měsíčky.

  • 2

    Na pánvi na oleji osmažíme dozlatova česnek, poté ho děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme. Do výpeku naskládáme ryby, opepříme je a na mírnějším plameni je smažíme z obou stran. Poté ryby zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vodou, přiklopíme a asi 10 minut dusíme.

  • 3

    Makrely podáváme s dílky citronu.

Komentáře k receptu