Marinované vepřové steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 113.6 mg
 - Draslík 635.1 mg
 - Vláknina 9067.8 mg
 - Vitamín A 9067.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.
 - 
                                2
Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.