Citronová rýže po indicku
Suroviny
- 250 g Ořechy Kešu
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Čertovo lejno
 - 10 ks Chilli paprička
 - 10 ks Chilli paprička zelená
 - 5 ks Kari listy
 - 0.5 l Voda pitná
 - 0.5 kg Rýže Basmati
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Cizrna černá
 - 2 polévková lžíce Cizrna
 - 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
 - 3 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 662.4 mg
 - Vláknina 11816 mg
 - Vitamín A 11816 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.
 - 
                                2
Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.
 - 
                                3
Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.