Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 545.5 mg
 - Vláknina 236.3 mg
 - Vitamín A 236.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.
 - 
                                3
V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.
 - 
                                4
Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.