Brambory s citrónem dušené na marocký způsob
Suroviny
- 900 g Brambory
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 1146.5 mg
 - Vláknina 16220.9 mg
 - Vitamín A 16220.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Rozehřejeme v hrnci olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, čili, kmín a mletý koriandr a 2 minuty smažíme, až začne směs vonět.
 - 
                                2
Smícháme brambory, přidáme citronovu kůru a šťávu, vývar, sůl a pepř.
 - 
                                3
Přivedeme k varu, odstavíme a vložíme do ohnivzdorné nádoby. Zakryjeme a 40 minut dusíme, dokud není zelenina hotová a tekutina se částečně nevsákla.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře a na každou porci dáme lžíci zakysané smetany.
 - 
                                5
Posypeme petrželí a podáváme.