Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
Suroviny
- 110 g Meruňky sušené
 - 500 g Jehněčí kýta
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Máta
 - 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 82.9 mg
 - Draslík 723.1 mg
 - Vláknina 4438.7 mg
 - Vitamín A 4438.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.
 - 
                                2
Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.
 - 
                                3
Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.
 - 
                                4
Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.
 - 
                                5
10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.
 - 
                                6
Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.