Ovocný salát s mascarpone
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 26 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 1225.2 mg
- Vláknina 28800.4 mg
- Vitamín A 28800.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 294.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče a grapefruity oloupeme, odstraníme bílou dužinu a ovoce rozkrojíme na dílky. Šťávu přitom zachytíme. 
- 
                                2Ovoce i se šťávou vložíme do mísy, osladíme 2 lžícemi cukru a zakapeme likérem. 
- 
                                3Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme mascarpone. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do žloutkového krému. 
- 
                                4Ovoce a krém upravíme na ohnivzdorné talířky a krátce zapečeme v troubě pod grilem. 
- 
                                5Salát ozdobíme lístky máty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        