Grapefruitový salát s medem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 4 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 904.2 mg
- Vláknina 17949.9 mg
- Vitamín A 17949.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 173.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat. 
- 
                                2Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme. 
- 
                                3Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        