Limetový šerbet na sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rybíz červený
  • 1 ks Meduňka
  • 6 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 149.3 mg
  • Vláknina 7375 mg
  • Vitamín A 7375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    3 limety omyjeme horkou vodou, osušíme, oloupeme kůru a jemně ji nasekáme. Ze všech plodů vymačkáme šťávu. 125ml vody uvedeme do varu, přidáme cukr, limetovou kůru a povaříme 5 minut. Necháme vychladnout.

  • 2

    Vymačkanou šťávu rozmícháme v limetovém vývaru a přidáme 250ml vody. Vlijeme do kovové mísy a dáme do mrazničky na 5-6 hodin. Když hmota začne tuhnout, promícháme ji každých 30 minut metlou, aby se netvořily krystaly ledu.

  • 3

    Malinový sirup rozlijeme do 4 sklenic, přidáme limetový šerbet a posypeme bobulemi rybízu. Ozdobíme smítkou meduňky.

Komentáře k receptu