Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 340 g Filé z mečouna
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 49.7 mg
  • Draslík 294.4 mg
  • Vláknina 2251.8 mg
  • Vitamín A 2251.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme limetkovou šťávu, olej a koření. Do šťávy vložíme steaky, mísu zakryjeme a necháme 15 minut marinovat v lednici.

  • 2

    Připravíme si koriandrové máslo - rozetřeme změklé máslo a postupně přimícháme koriandr, limetkovou kůru a šťávu. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalíme do papíru na pečení. Dáme vychladit do lednice.

  • 3

    Rozpálíme na vysokou teplotu gril a steaky mečouna grilujeme 4 minuty z obou stran, dokud maso mírně nezhnědne a nezměkne.

  • 4

    Vyndáme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme na plátky. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.

Komentáře k receptu