Frikasé kuřecí s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibulka jarní
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1103 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1281.1 mg
  • Vláknina 10139.2 mg
  • Vitamín A 10139.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou.

  • 2

    Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve.

  • 3

    Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu