Červené kokosové kari s kroupami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ječné kroupy
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej řepkový
  • 2 polévková lžíce Kari pasta červená
  • 2 polévková lžíce Rybí omáčka
  • 1 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 805 mg
  • Vláknina 16710 mg
  • Vitamín A 16710 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy uvaříme doměkka.

  • 2

    Cibule a česnek nakrájíme na jemno, zázvor nastrouháme a společně opečeme na oleji.

  • 3

    Až je cibule měkká, přidáme na kostičky nakrájené batáty. Opékáme 5 minut.

  • 4

    Poté přidáme kari pastu a ještě chvíli restujeme.

  • 5

    Zalijeme vývarem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem.

  • 6

    Přidáme šťávu z poloviny limetky.

  • 7

    Podáváme s kroupami, posypané koriandrem a ozdobené plátky limetky.

Komentáře k receptu