Vepřové maso ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Víno bílé
  • 8 ks Vepřová kýta
  • 1 ks Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 150.5 mg
  • Draslík 765.3 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo v pánvi a když začne pěnit.

  • 2

    Přidáme nakrájené maso a 2 minuty osmahneme z každé strany.

  • 3

    Pokapeme maso limetkovou šťávou, vyndáme z pánve a uchováme teplé.

  • 4

    Přilijeme do pánve víno, přivedeme k varu a necháme částečně odpařit, aby se vytvořila hustší omáčka.

  • 5

    Zahustíme marantovým škrobem, jeli třeba.

Komentáře k receptu