Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Limetka
  • 2 ks Filé z mečouna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 56.4 mg
  • Draslík 337.6 mg
  • Vláknina 2251.8 mg
  • Vitamín A 2251.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.

  • 2

    Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.

  • 3

    Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.

  • 4

    Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.

  • 5

    Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.

  • 6

    Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.

  • 7

    Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.

Komentáře k receptu