Treska v marinádě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 500 mg
- Vláknina 1615 mg
- Vitamín A 1615 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat. 
- 
                                2Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme. 
- 
                                3Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo. 
- 
                                4Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        