Korpus na ořechový dort

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 311.2 mg
  • Draslík 522.9 mg
  • Vláknina 7736.5 mg
  • Vitamín A 7736.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, bílky odložíme zatím stranou k dalšímu použití, žloutky dáme do misky a vyšleháme je do pěny, přidáme šťávu ze 2 ks pomeranče. Z bílku spolu s vanilkovým cukrem a pískovým cukrem vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme ke žloutkům, přisypeme pomleté ořechy a kypřící prášek, vše zlehka zamícháme.

  • 2

    Dortovou pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravenou hmotu z misky přeložíme do formy, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.

  • 3

    Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme vhodným krémem.

Komentáře k receptu