Grapefruitový salát s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 3 ks Grapefruity
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 904.2 mg
  • Vláknina 17949.9 mg
  • Vitamín A 17949.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 173.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat.

  • 2

    Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme.

  • 3

    Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu