Francouzská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 4 g Bobkový list
  • 20 g Celer - nať
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nové koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 plátek Pomerančová kůra
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 659.1 mg
  • Vláknina 3809.6 mg
  • Vitamín A 3809.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.

  • 2

    Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.

Komentáře k receptu