Bruschetta s avokádem, olivami a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 krajíc Ciabatta
  • 2 ks Avokádo
  • 2 ks Pomeranče
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 2577 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 705.4 mg
  • Vláknina 35521.8 mg
  • Vitamín A 35521.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokáda podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Lžičkou opatrně vybereme dužinu, kterou nakrájíme na kousky.

  • 2

    Omyté pomeranče nakrájíme na kolečka a potom oloupeme i s bílou slupkou. Pomerančová kolečka nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Kousky avokáda a pomerančů smícháme s nasekanou bazalkou. Jeden stroužek česneku prolisujeme a promícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Vložíme krajíčky ciabatty a po obou stranách je opečeme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 5

    Opečené krajíčky potřeme ochuceným česnekem, obložíme avokádovo-pomerančovou směsí a ozdobíme nakrájenými olivami a bazalkou.

Komentáře k receptu