Krupicový nákyp s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1119 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 287.8 mg
 - Draslík 312.5 mg
 - Vláknina 5175 mg
 - Vitamín A 5175 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mírně osoleného mléka vsypeme krupici a uvaříme kaši. Rozprostřeme ji v míse a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme kaši. Nakonec lehce přimícháme pevný sníh z bílků a vypeckované višně.
 - 
                                3
Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
 - 
                                4
Pečeme zvolna asi 35 minut.