Piškotová bublanina s jahodami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Jahody zahradní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.2 mg
  • Draslík 54 mg
  • Vláknina 1134.2 mg
  • Vitamín A 1134.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g).

  • 2

    Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch posypeme omytými, v moučkovém cukru obalenými jahodami.

  • 3

    Bublaninu pečeme v mírně vyhřáté troubě a hotovou pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu