Brusinkový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 78.8 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé nebo mražené brusinky smícháme s cukrem a šťávou z citrónu. Necháme přes noc odpočinout.
 - 
                                2
Promícháme, kyselejší jablko oloupeme, nastrouháme a přidáme nastrouhanou kůru z citrónu. Vše zvolna vaříme, po chvíli přidáme vodu a hrst brusinek. Vaříme, až směs zhoustne.
 - 
                                3
Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.