Ovocná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 147.9 mg
 - Vláknina 9795 mg
 - Vitamín A 9795 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky a maliny pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Smetanu v misce rozšleháme s moukou.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu vodu a ovoce v ní rozvaříme. Pak přimícháme smetanu s moukou, přisladíme a necháme ještě krátce vařit.
 - 
                                4
V létě polévku podáváme studenou, v zimě horkou.