Omeleta od císaře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Zakysaná smetana
  • 20 g Rozinky tmavé
  • 300 g Ostružiny
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr třtinový
  • 30 g Cukr moučkový
  • 10 g Máta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 519.6 mg
  • Draslík 517.6 mg
  • Vláknina 20940.8 mg
  • Vitamín A 20940.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 315.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.

  • 2

    Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.

  • 4

    Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu