Pečená jablka s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 456.6 mg
 - Vláknina 17363 mg
 - Vitamín A 17363 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, odřízneme stopku, z druhé strany vyřízneme jádřinec a vnitřek opatrně částečně nožem a lžičkou vydlabeme. Jablka pak naplníme borůvkami, které jsme smíchali s polovinou cukru, naskládáme je do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem pečení jablka posypeme zbylým cukrem, smíchaným se skořicí.
 - 
                                3
Upečená jablka servírujeme teplá.