Ovoce v cukrovém sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Maliny
  • 100 g Ostružiny
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 235.5 mg
  • Vláknina 13800 mg
  • Vitamín A 13800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ho v lednici necháme vychladit.

  • 2

    V hrnci svaříme cukr s vodou a cukerný sirup necháme mírně vychladnout. Ovoce v sirupu postupně namáčíme a namočené ještě obalíme v moučkovém cukru. Když cukr na ovoci ztuhne, znovu ho namočíme v sirupu a ještě jednou obalíme v cukru.

Komentáře k receptu