Borůvková omáčka staročeská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 193.7 mg
 - Vláknina 12076.8 mg
 - Vitamín A 12076.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.
 - 
                                3
V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.