Bublanina s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 154.3 mg
  • Vláknina 2500 mg
  • Vitamín A 2500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.

  • 3

    V míse smícháme mléko, zbytek krupicového cukru, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

  • 4

    Žáruvzdornou formu nebo pekáč vymažeme částí másla, vlijeme těsto, posypeme ho jahodami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

  • 5

    Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu