Jahody s tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 300 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 112.6 mg
  • Draslík 226.4 mg
  • Vláknina 4120 mg
  • Vitamín A 4120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh dáme do misky, přidáme žloutek a důkladně rozšleháme. Odložíme do lednice ztuhnout.

  • 2

    Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání, na mírném ohni uvaříme hustý krém. Hotový krém stáhneme z ohně a za občasného promíchání necháme vychladnout. Následovně do krému vmícháme připravený tvaroh.

  • 3

    Na dno poháru dáme jahody, přelijeme je krémem a tak střídavé postupujeme až do naplnění poháru. Udržujeme v lednici, aby před podáváním byl krém dobře vychlazený.

Komentáře k receptu