Hovězí medailonky na datlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Camembert
  • 8 ks Datle
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Víno madeira
  • 5 polévková lžíce Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6028 kcal
  • Sacharidy 1503 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 1501 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 14598.3 mg
  • Vláknina 268159 mg
  • Vitamín A 268159 mg
  • Vitamín B6 6.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a vypeckujeme datle. Z omyté a osušené svíčkové nakrájíme plátky. Osolíme je, opepříme a opečeme z každé strany 2 minuty na rozpáleném oleji.

  • 2

    Každý z hotových medailonků v pánvi obložíme datlemi a plátky gorgonzoly a camembertu. Přikryjeme pánev poklicí a necháme 1 minutu, aby se sýr roztavil.

  • 3

    Pak medailonky přesuneme na talíře. Rozředíme připečeniny v pánvi madeirou a masovým vývarem. Povaříme a šťávou přelijeme medailonky.

Komentáře k receptu