Kachní prsa v ostružinové omáčce
Suroviny
- 300 g Ostružiny
 - 800 g Kachní prsa
 - 10 g Skořice celá
 - 100 ml Pomerančová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 1 ks Badyán
 - 5 polévková lžíce Víno červené
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 5 polévková lžíce Likér Galliano
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 734.1 mg
 - Vláknina 11142.2 mg
 - Vitamín A 11142.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.
 - 
                                2
V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.