Gurmánský nepečený malinový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Datle
  • 150 g Maliny
  • 50 g Maliny
  • 100 g Mandle
  • 50 g Ořechy Kešu
  • 200 g Ořechy Kešu
  • 50 g Cicimek
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 plátek Mandle plátky
  • 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sirup malinový
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 3 polévková lžíce Chia semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 937 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1020.9 mg
  • Vláknina 34895.8 mg
  • Vitamín A 34895.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme do čisté vody loupané mandle, kešu ořechy a piniové oříšky. Druhý den ořechy v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a mandle s piniovými oříšky dáme do mixéru. Přidáme omyté, na kousky pokrájené datle, špetku soli, špetku zázvoru a 3 lžíce strouhaného kokosu a 2-3 lžíce vody. Směs rozmixujeme na polotuhé až tuhé těsto s hrubší strukturou. Menší dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, který potřeme ořechovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem. Těsto z ořechů namačkáme do dortové formy a uhladíme ho.

  • 2

    Pak si připravíme náplň: omyté maliny necháme osušit, 1/4 si odložíme na ozdobu. Přidáme 3/4 malin, pokrájené omyté čínské vypeckované datle - jujubu, kešu oříšky, chia semínka, špetku soli, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, sirup a vše rozmixujeme na jemný krém.

  • 3

    Krémem natřeme povrch těsta, ozdobíme ho malinami, plátky mandlí a odložíme ho do chladničky na 1 hodinu zatuhnout. Vychlazený dort nakrájíme na porce a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu