Jehněčí na borůvkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Borůvky
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 150 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 576.2 mg
  • Vláknina 3216.9 mg
  • Vitamín A 3216.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.

  • 3

    Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.

  • 4

    Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.

Komentáře k receptu