Biftek s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Hovězí svíčková
  • 4 polévková lžíce Borůvky
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 612.6 mg
  • Vláknina 1274.8 mg
  • Vitamín A 1274.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.

  • 2

    Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.

  • 3

    Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu