Borůvková omáčka staročeská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krystal
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Borůvky
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 193.7 mg
  • Vláknina 12076.8 mg
  • Vitamín A 12076.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.

  • 2

    V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.

  • 3

    V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.

Komentáře k receptu