Ovocný salát s citronovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 400 g Jahody zahradní
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Švestky
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 426.1 mg
  • Vláknina 9339 mg
  • Vitamín A 9339 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1775.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru.

  • 2

    Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky.

  • 3

    Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty.

Komentáře k receptu