Ovocný pudink s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 35 g Rýžový škrob
  • 380 g Cukr moučkový
  • 500 g Rybíz červený
  • 35 g Solamyl - bramborový škrob
  • 200 ml Víno červené
  • 800 ml Voda pitná
  • 20 ml Tresť vanilková
  • 400 ml Sirup Monin - malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 251.8 mg
  • Vláknina 9437.5 mg
  • Vitamín A 9437.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme rybíz bez větviček, maliny a zalijeme vodou. Povaříme několik minut a rozmixujeme. Přisypeme cukr, přilijeme vanilkovou esenci, červené víno, přivedeme k varu, oba škroby rozmícháme v trošce vody a pudink za stálého míchání škrobem zahustíme. Povaříme ještě půl minuty a odstavíme. Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme pudinkem. Po vychladnutí vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s ovocným sirupem.

Komentáře k receptu