Maliny sterilované ve vlastní šťávě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 3 kg Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 378.8 mg
  • Vláknina 32500 mg
  • Vitamín A 32500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny přebereme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do keramické mísy, zasypeme cukrem a necháme odstát do druhého dne.

  • 2

    Poté maliny rozdělíme do sklenic a zalijeme vyluhovanou šťávou. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu