Kachní prsa na grilu s malinovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 150 g Maliny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 30 g Šalotka
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 600 g Kachní prsa
  • 30 g Oříšky piniové
  • 100 g Salát listový Dubáček
  • 50 ml Olej olivový jedlý
  • 50 ml Víno portské
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Ocet malinový
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 550.7 mg
  • Vláknina 6356 mg
  • Vitamín A 6356 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa omyjeme a osušíme. Do tvaru mřížky nařízneme kůži na prsou, celé je posypeme solí a pepřem.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Na gril s rozpáleným dřevěným uhlím přidáme předem namočené dřevěné odštěpky, aby se maso udilo. Připravená kachní prsa naskládáme na připravený rošt na grilu, přiklopíme je poklici a udíme 10 minut. Potom prsa otočíme a zase udíme z druhé strany dalších 5 minut. Nakonec maso ještě dopečeme po obou stranách dokřupava bez poklice asi 2 minuty. Hotové maso necháme odpočinout 2 minuty a potom nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Příprava hub: V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné a nakrájené houby a spolu s jemně nakrájenou cibulkou zprudka osmahneme. Potom přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zamícháme, necháme jen provonět a ihned přisypeme piniové oříšky. Ještě zamícháme a stáhneme z ohně.

  • 4

    Příprava malinového dresinku: V pánvičce rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou šalotku. Přisypeme maliny spolu s cukrem a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme portským vínem, malinovým octem a všechno povaříme přibližně 5 minut. Směs dobře promícháme metličkou, přelijeme do menší nádoby a necháme trochu prochladnout. Nakonec do dresinku za stálého míchání vmícháme olivový olej, podle chuti přidáme sůl, pepř.

  • 5

    Na mělké talíře rozdělíme nakrájené maso, přidáme malinový dresink, ozdobíme salátem a podáváme.

Komentáře k receptu