Chodské koblížky s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 170 g Maliny
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 220 g Marmeláda malinová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 7 dl Voda pitná
  • 0.29 dl Olej slunečnicový
  • 2.5 dl Smetana zakysaná15%
  • 0.58 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 473.4 mg
  • Vláknina 13157.5 mg
  • Vitamín A 13157.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka, vaříme je 20 minut. Poté brambory slijeme, oloupeme a teplé nastrouháme do mísy. V misce si ve vlažném mléku s cukrem rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    K nastrouhaným bramborům přidáme polohrubou mouku, vzešlý kvásek, mléko, špetku soli, 2 vejce a vše promícháme. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a dobře ho uhněteme. Těsto musí být hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Z těsta vyválíme placku silnou asi 2.5-3 cm a formičkou z něj vykrajujeme kolečka - koblížky o průměru asi 5 cm. Necháme je asi 10 minut vykynout.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm koblížky osmažíme z každé strany dozlatova. Jakmile je vyjmeme z omastku, odložíme je na papírový ubrousek okapat.

  • 4

    Poté koblížky položíme na talíře, potřeme malinovou marmeládou, na každý poklademe lžičkou hustou zakysanou smetanu, ozdobíme čertvými malinami a podáváme.

Komentáře k receptu