Likér z lesních malin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 l Vodka
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 154.1 mg
  • Vláknina 13068.4 mg
  • Vitamín A 13068.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maliny dáme do nádoby, vložíme hřebíček, vanilkový lusk, zalijeme vodkou. Přiklopíme a necháme 6 týdnů macerovat. Nezapomeneme malinami několikrát protřást.

  • 2

    V hrnci svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Maliny přecedíme přes husté sítko. Čistou šťávu z malin smícháme spolu s vychladlou cukrovou šťávou.

  • 3

    Hotový malinový likér rozlijeme do čistých lahví, které uzavřeme a uložíme na chladné místo.

Komentáře k receptu