Jahodovo-malinové dětské tiramisu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Piškoty cukrářské
  • 250 g Jahody zahradní
  • 250 g Maliny
  • 80 g Cukr krupice
  • 500 g Mascarpone
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 302.9 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 6887.5 mg
  • Vitamín A 6887.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší formu vyložíme polovinou piškotů. V mixéru rozmixujeme maliny a jahody společně s cukrem. Rozmixovanou směs prolisujeme přes síto. Polovinu prolisované směsi navrstvíme na piškoty.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu a na ni vložíme kovovou misku. Do ní vlijeme žloutky, vložíme cukr, vanilkový cukr, kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče a šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče. Ve vodní lázni ze všeho ušleháme krém.

  • 3

    Vyšleháme si sýr mascarpone a vmícháme ho postupně do krému.

  • 4

    Polovinu vzniklého krému navrstvíme na prolisovanou jahodovo-malinovou směs na piškotech a uhladíme. Naskládáme na ni zbytek piškotů a na něj naneseme zbylou polovinu jahodovo-malinové pasty a na ni krém ze sýra mascarpone. Přikryjeme průsvitnou fólií a necháme 4 hodiny v chladničce odležet.

  • 5

    Před podáváním ušleháme do tuha smetanu a cukrářským sáčkem s ní tiramisu ozdobíme.

Komentáře k receptu