Fazolový salát s hruškami
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Slanina vepřová
- 475 ml Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Hrušky
- 1 ks Cibule červená
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 25 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 1013.6 mg
- Vláknina 23144.2 mg
- Vitamín A 23144.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté fazolky nalámeme, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Omytá rajčata zbavíme zrnek, pokrájíme na kousky. Omyté hrušky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu rozkrájíme na dílky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sterilované fazole necháme okapat. 
- 
                                3Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi, promícháme ji s vyškvařeným tukem, s octem i olejem. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme lístky majoránky. 
- 
                                4V připravené zálivce promícháme všechny přísady a salát necháme asi 20 minut rozležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        