Kuřecí salát z Dilí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 9 g Sůl
  • 40 g Kari koření
  • 3 g Pepř cayenský
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 150 g Majonéza
  • 300 g Hrušky
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 dl Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1237 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 1111.9 mg
  • Vláknina 21298 mg
  • Vitamín A 21298 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a do ještě teplého oleje vmícháme kari.

  • 2

    Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a ještě na plátky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a vložíme do mísy. Přidáme kuřecí nudličky a pražené oříšky kešu. Přimícháme nasekané stonky celeru.

  • 3

    Do výpeku s kari vmícháme citronovou šťávu a kůru, majonézu a jogurt, osolíme, opepříme, můžeme dochutit třtinovým cukrem a dohladka vymícháme omáčku.

  • 4

    Listy ledového salátu natrháme na malé kousky, kterými vysteleme mělkou mísu, do středu navršíme kuřecí směs a zalijeme připravenou omáčkou. Ozdobíme několika celými oříšky kešu.

Komentáře k receptu