Salát z hrušek, hroznů a okurky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1234.8 mg
- Vláknina 6492.7 mg
- Vitamín A 6492.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou okurku podélně rozkrojíme, konce odkrojíme a semínka vydlabeme. Okurku nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2Z citronové trávy odstraníme tuhé částí, trávu podélně rozkrojíme a trochu pomačkáme válečkem, aby se silice uvolnily. Citronovou trávu vložíme do kastrůlku s cukrem a 200 ml vody. Vše zahříváme, aby se cukr rozpustil. Uvedeme do varu, povaříme 1 minutu a odstavíme z plotny. Vmícháme plátky okurky a necháme vychladnout. Potom vyjmeme citronovou trávu. 
- 
                                3Omyté hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Přidáme k sirupu spolu s omytým hroznovým vínem a mátou. 
- 
                                4Salát můžeme podávat s řeckým jogurtem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        